Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020
Axa prioritară 6 Educație și competențe
Obiectivul specific 6.13 Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare/ inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI
Proiect „SIA – Studenți Inovatori, viitori Antreprenori”, ID 140494
București, 01.02.2022
COMUNICAT DE PRESĂ
privind lansarea proiectului „SIA – Studenți Inovatori, viitori Antreprenori”
ID 140494
Apel INNOTECH STUDENT
POCU/829/6/13/140494
OTP Consulting România SRL în parteneriat cu Asociația de Marketing a Studenților din România anunță lansarea proiectului:
„SIA – Studenți Inovatori, viitori Antreprenori”
Obiectivul general al proiectului SIA îl constituie încurajarea spiritului antreprenorial și generarea unui număr de min. 20 de afaceri în cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate din România, prin măsuri de promovare a culturii antreprenoriale, prin sesiuni de formare specifică și prin acordarea de subvenții, studenților care doresc să-și înființeze o întreprindere, în una din aceste regiuni.
Cele 20 de întreprinderi sprijinite vor activa în sectoarele competitive identificate prin Strategia Națională de Competitivitate sau în domeniile/subdomeniile de dezvoltare inteligentă și sănătate identificate prin Strategia Națională de Cercetare, Dezvoltare și Inovare.
Principalele rezultate planificate sunt:
– Creșterea gradului de informare directă a cel puțin 450 de studenți, privind oportunitățile în domeniul antreprenoriatului și selecția a cel puțin 350 dintre aceștia, prin intermediul susținerii unei Campanii specifice (online și offline) timp de 6 luni.
– Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul a 350 de studenți, prin furnizarea unui program de formare, cu o durată de min. 40 de ore.
– Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru min. 20 de participanți prin implicarea în activități de întreprindere simulată, stagii de practică și prin furnizarea de servicii personalizate de mentorat.
– Încurajarea inițiativelor antreprenoriale prin facilitarea de micro-granturi, în vederea înființării a 20 de afaceri și a creării și menținerii a cel puțin 65 noi locuri de muncă.
Grupul țintă al proiectului SIA este format din 350 de studenți cu domiciliul/reședința in oricare dintre cele 8 regiuni de dezvoltare și care intenționează să își lanseze propria afacere, localizată într-una din cele 7 regiuni mai puțin dezvoltate.
Grupul țintă este format din:
– Studenți (ISCED 5-7) – persoana trebuie să demonstreze la data intrării în operațiune (prima zi de curs de formare profesională în competențe antreprenoriale) că este înmatriculată cel puțin în anul 2 de studii de licență.
– Masteranzi și doctoranzi în ciclul de studii universitare de masterat/doctorat.
Formularele de înscriere se regăsesc la: https://ama.ase.ro/sia/inscriere/
Informații suplimentare se pot consulta accesând: https://finantarisia.ro/
Proiectul are o durată de 24 de luni și va fi implementat între 28.12.2021 – 27.12.2023.
Valoarea totală a proiectului este de 9,680,357.10 lei.
Valoarea totală a Asistenței Financiare Nerambursabile este de 9,589,410.10 lei.
Cod SMIS proiect: 140494
Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.
Date de contact:
OTP CONSULTING ROMANIA SRL
Aleea Alexandru nr. 43, sector 1, București
Manager proiect: Raluca – Mariana VECHIU
email: antreprenor.sia@gmail.com, raluca.vechiu@otpconsulting.ro